dissabte, 27 de setembre del 2014

Ensenyaments artístics

La utilització de les arts escèniques com a vehicle per a la integració social i ciutadana és un recurs de provada solvència i eficàcia.
No és debades que esdevé un dels principals recursos emprats per a la millora de la convivència en contextos socials on la immigració, l’atur, la diversitat cultural i religiosa actuen com a barreres i murs a la comunicació.
La música, el teatre o la dansa teixeixen ponts de comunicació, cooperació i interacció social. Aquestes disciplines artístiques també han estat emprades per a donar valor afegit als projectes educatius.

El projecte d’inclusió d’ensenyaments artístics de dansa, música i teatre a l’escola, en franja escolar consisteix en un projecte de cooperació educativa amb la finalitat de promoure valors educatius i de ciutadania com la creativitat, diversitat, excel·lència, la innovació, la responsabilitat, la cooperació i el respecte.

La Serp del Pi Gros ofereix als alumnes del centre socis de l'AMPA la possibilitat de participar en aquests ensenyaments en horari escolar no lectiu en el cas de primària i infantil (P4 i P5) i com a extraescola fora de l'horari escolar als nens i nenes d'educació infantil (de P3 a P5).

La cucafera que es crearà amb la participació de l’alumnat del centre, es presentarà en una obra musical a final de curs on es posarà en escena una adaptació lliure de la llegenda de la Serp de Can Coris. Els nens i nenes participants a l’extraescolar són els que tindran un paper més actiu dins la representació final de la llegenda.

Els nens i nenes de primària realitzaran a l’escola una sessió de les 12.30 h a les 13.45 h tots els dijous en la que dividits per nivells educatius treballaran la dansa, la música i el teatre. I tot i que en un principi a cada trimestre segons el curs se centraran en una disciplina, a la part final de la sessió treballaran també les altres dues. El preu és de 25€ al mes.

Pel que fa als infants d’educació infantil, l’extraescolar es realitzarà dilluns de 16.30 h a 18 h (amb mitja hora per berenar) per a P3, P4 i P5 i treballaran la dansa i la música. Per petició de les famílies, i en el cas que hi hagi suficient demanda, s’obre un grup al migdia de 14 h a 15 h els dijous, però només per a P4 i P5. El preu és també de 25€ al mes.
(Rectificació a 12 d'octubre de 2014) Finalment els grups d'infantil quedaran formats de la següent manera: Els infants de P3, dilluns de 16.30 h a 18 h (amb mitja hora per berenar) i els de P4 i P5 els dijous de 14 h a 15 h. El preu queda igual, 25€/mes.

Per participar en l’extraescolar de La Serp del Pi Gros serà necessari ser soci de l’AMPA, des d'on es gestionaran les inscripcions. Per participar-hi cal enviar un correu electrònic a ampaelpigros@yahoo.es indicant nom i cognoms i curs. En el cas que siguin alumnes de P4 o P5 cal indicar si s'escull l'horari dels dilluns o dels dijous.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada